MOTEL POSTAJE DOM ZA STARE Poznati ugostiteljski objekat na Bardači menja namenu


Nakon više od četiri decenije ugostiteljske delatnosti, motel u poznatom rekreativno-turističkom kompleksu Bardača postaje dom za građane treće životne dobi.




U toku je priprema objekta u skladu sa zahtevima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a prvi stanari trebalo bi da se usele početkom naredne godine.
- Nedavno je na terenu bila komisija, koju je formiralo resorno ministarstvo i dala nam uputstva šta je još neophodno da se uradi i dopuni. Reč je, uglavnom, o tehničkim radovima, kao što su, izgradnja rampe za osobe sa invaliditetom i prilagođavanje kupatila nepokretnim – kaže Nebojša Starčević, direktor Doma za stare „Bardača“, dodajući da će za dodatne radove, kao i za uređenje kompleksa, biti potrebno oko tri meseca.
Nakon što budu ispunjeni svi zahtevi, Starčević ističe da će raspisati konkurs za prijem dvadesetak radnika - diplomiranih socijalnih radnika, negovatelja i medicinskih sestara, koji će budućim korisnicima olakšati staračke dane, te boravak u domu učiniti ugodnijim.
Korisnicima će, za početak, na raspolaganju biti 60 ležajeva raspoređenih u dvadesetak soba i nekoliko apartmana, a ukoliko bude potrebno, smeštajni kapaciteti će biti prošireni.
- Očekujemo da će Dom vrata za korisnike da otvori najkasnije do 15. februara. Ne bi trebalo da dođe do pomeranja roka, jer zahtevi koje treba da ispunimo i posao koji je pred nama nisu teški - navodi Starčević.
Ističe da će od 10. decembra početi sa rezervacijama za boravak u Domu za stare, a do tada će biti utvrđena cena smeštaja.
Komentarišući ideju o otvaranju jedne ovakve ustanove, Starčević je kazao da ona postoji već duže vreme.
- S obzirom na to gde se nalazi objekat i kakve ima karakteristike, te da prenamena ne zahteva mnogo posla, nije bilo dvoumljenja - poručuje Starčević.
Srce prirode
Objekat, sada već bivšeg motela, smešten je u srcu prirode, okružen zelenilom i jezerom, koje je bogato ribom. U neposrednoj blizini nalaze se bazeni, sportski tereni i staze za šetnju.


Izvor: tekst: Blic / Biljana Regulić
foto: Ž.Urić

Коментари