Бардача се поноси! Драган Секулић у споту Милиграма (ВИДЕО)

Апсолвент Факултета драмских умјетности у Београду, Драган Секулић (23) из Бардаче остварио је главну улогу у споту под називом „Аманет“, популарне групе „Милиграм“, који је за седам дана од објављивања забиљежио скоро милион прегледа на You Tube-u.

Талентовани Српчанин глуми младића кога прате само пехови, а у једном моменту нађе се и на мети криминалаца. Позив за снимање спота у потпуности је оправдао, иако је за њега ово било потпуно ново искуство.
„Другарица је добила позив од продуцента за наступ у другом видео клипу и предложила мене за овај спот, тако да сам се сасвим случајно нашао у овој улози. Атмосфера на снимању је била сјајна и веома добро сам се забавио“, рекао је Драган.
За разлику од младића од спота којем ништа не иде од руке, Драган у приватном животу остварује само успјехе. Тренутно игра у представи „Електра“ по тексту Данила Киша која је постављена на малој сцени Народног позоришта у Београду.
Једну од главних улога остварио је и у представи „Шехерезада“, по мотивима из 1.001 ноћи, која се налази на репертоару Дорћолског народног позоришта, а са представом „Скоро па вук“, која је проглашена најбољом на другом Јесењем позоришном фестивалу у Дрвенграду, наступа у Установи културе „Вук Стефановић Караџић“ у Београду.
Добро се сналази и у раду са дјецом, па тако наступа и у дјечијим представама „Мотори“ и „Снежна краљица“ које су на репертоару луткарског позоришта „Пинокио“. 
„Имам већ солидно глумачко искуство иза себе, а посебне емоције вежем за дипломску представу „Кући“ коју смо радили скоро четири мјесеца са нашом професорицом Биљаном Машић. Представа је настала по тексту Људмиле Разумовске и са њом смо гостовали на фестивалу Скомрахи у Скопљу, а на фестивалу ВГИК Филмске академије у Москви смо за њу чак добили и награду“, рекао је Драган.
Иза себе има наступ и на студентском интернационалном фестивалу у Букурешту гдје је гостовао са представом „Плен“ а прије двије године је са студентима београдске Академије за позориште и филм наступио у родном Српцу са представом “Опера за три гроша”.
Млади Српчанин се нашао у професионалном свијету глуме након што је освојио друго мјесто на пријемном испиту у Београду међу 341 кандидатом и добио стипендију из буџета Републике Србије. Једини је студент из Републике Српске који је на овој академској години положио пријемни испит а друштво му праве студенти из Београда, Чачка, Трстеника, Крагујевца и других градова Србије.
Има велике планове за наредни период, па ће тако, између осталог, од јануара идуће године наступати са представом „Плен“ у Академском позоришту „Бранко Крсмановић“ из Београда које постоји већ 95 година и најстарије је студентско позориште на свијету. 
„Радује ме што сам добио и једну мању улогу у новом филму Срђана Голубовића под називом „Отац“, који ће се снимати од фебруара у Београду. Прије пар година сам глумио у филму „Летња школа јахања“ заједно са Светозаром Цветковићем, а појавио сам се и у кратком филму „Клавире превози Остоја“ који је добио награду за најбољи сценарио на фестивалу у Сан Дијегу, а био је и у селекцији Бруклин филм фестивала“, каже Драган.
Иако је претрпан бројним глумачким обавезама, Драган нађе времена да скокне до Српца и посјети породицу и пријатеље, а одржао је и неколико радионица са глумцима из аматерске позоришне трупе „Миленијум“. У контакту је и са члановима Драмског студија „Даске“ у Лакташима гдје је остварио неке од првих глумачких корака.
Спот можете погледати овдје: https://www.youtube.com/watch?v=9RHoodiTrhU 
Текст преузет са: www.srbac-rs.com

Коментари