U BARDAČI DOČEKANA PRAVOSLAVNA NOVA GODINA. Goste zabavljali Aca Ilić i Biljana Jevtić (FOTO-VIDEO)

Novo ljeto Gospodnje po Julijanskom kalendaru dočekano je svečano u organizaciji Ansambla narodnih igara "Lijevče" iz Razboja.

Svečani doček Julijanske nove godine u narodu poznate kao Pravoslavne ili Srpske Nove godine, upriličen je u restoranu 2M u Bardači. Goste su zabavljali renomirani pjevači narodne muzike Aleksandar Aca Ilić i njegova supruga Biljana Jeftić, a pored njih goste je zabavljao i Puls Bend. Pored muzičke pratnje goste su zabavili i članovi ANI "Lijevče" koji su izveli par folklornih koreografija pod budnim okom koreografa Stane Nagradić. Više stotina gostiju je ispunilo salu restorana 2M do poslednjeg mjesta a dobre atmosfere nije manjkalo. 

"Ovo je najbolji način da na ovim prostorima pokažemo kako se njeguje i čuva srpska tradicija, dakle mi smo pravoslavni narod njegujemo sve ono što je naše što izvire iz tog pravoslavnog duha." Izjavila je Stana Nagradić. 

Biljana Jevtić je okupljenim poručila: "Vaša publika je predivna, pogotovo ovaj praznik. Najlepše mi je Srpsku Novu godinu pevati u Republici Srpskoj, to su pravi srbi koji poštuju i cene prave vrednosti."


Aca Ilić je takođe uputio čestitku za novogodišnje praznike: "Želim da pozdravim sve i da čestitam Novu godinu, želim Vam puno zdravlja i uspeha, pa da se češće viđamo u zdravlju i veselju. Voli vas vaš Aca Ilić"

Pravoslavna Nova godina je dočekana i u ostalim krajevima Republike Srpske uz muziku, veselje i dobro društvo.

Pogledajte i video prilog RTRS-a: VIDEO




Коментари